torstai 24. joulukuuta 2009

Mistä syntyy joulumieli?

Minulle joulutunnelma alkaa pikkuhiljaa siitä, kun jouluruuat on tehty lämmitystä vaille valmiiksi, kummilasten paketit on mukana ja alkaa matka Sotkamoon kotiseudulle. Siellä odottaa perinteisesti mummon joulupöytä, haudalla käymiset, jotka herkistää muistelemaan poisnukkuneita läheisiä, paluu mökille, joulusauna tervantuoksuineen, jouluruokien syöminen läheisten kanssa. Jossakin vaiheessa joulutunnelma sitten repeää: radiosta tulee Jussi Björlingin "O Helga Natt". Siis ei mikään muunnelma vaan aito oikea ruotsalainen Jussi! Ehdoton ykkönen.
Miten se joulutunnelma minussa sitten ilmenee?
Ensin tipahtaa yksi, sitten niitä tulee jo puro ja lopuksi tuntuu, ettei loppua taida märinälle tullakaan. Että voi yksi ainut joululaulu saada moista aikaan! Että osaa iso ihminen herkistyä niin voimakkaasti! Tuntuu kuin olisi se pieni lapsi jälleen odottamassa jännittyneenä aattoillan ihmettä, katsellen itsekin jännittyneenä muiden ilmeitä.
Joulu on ihanaa aikaa! Ihmisillä on hyvä ja avoin mieli. Oudot vastaantulijat toivottelevat hyvät joulut, hymyilevät,tuntuu kuin kaikki olisivat joululumon vallassa.
Siispä kaikille hyvää joulun lumoa ja herkistymistä tähän juhlien juhlaan!

Ei kommentteja: